Hero main

Onderwijs

Een doordachte projectinrichting draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen in het onderwijs.

Wist je dat projectinrichting kan bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen in het onderwijs? Met Bapri hebben wij al meerdere scholen mogen inrichten en dat doen wij altijd met een doordachte aanpak. Wij kijken altijd verder. Elke onderwijsinstelling vraagt een andere aanpak en daarbij passend meubilair. De kunst is om goed schoolmeubilair te leveren met discreet comfort, zonder dat het aandacht afleidt van de informatie die de leerlingen op school moeten verwerken. Wij kunnen een totaalintegratie op maat organiseren waarbij gedacht wordt aan alle vereisten voor een stimulerende leeromgeving.

Speciaal onderwijs
Zoals hierboven al beschreven staat is er voor elk soort onderwijs een andere aanpak nodig. Zo ook bij één van onze projecten in het speciaal onderwijs, waar we heel trots op zijn. Hierbij hebben we gekeken naar de doelstellingen van de onderwijsinstelling en het meubilair en de omgeving hierop aangepast. Zo wilden we ervoor zorgen dat de leerlingen niet snel afgeleid werden door prikkels (zoals bijvoorbeeld een drukke print op de muur) en dat ieder hun talent op hun eigen manier zou kunnen ontwikkelen. Omdat dit een totaalproject betrof hebben we over de totale inrichting van de school nagedacht. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de bewegwijzering ontwikkelt. Op elke verdieping van een school is het belangrijk om een bewegwijzering te hebben. Omdat voor deze doelgroep consistentie erg belangrijk is, hebben we dit ook meegenomen in de pictogrammen. Zo creëer je duidelijkheid voor de leerlingen.

 Wel hebben we tijdens dit project ervoor gezorgd dat elk lokaal zijn eigen indentiteit krijgt. Uiteraard hebben we voor rustgevende klaslokalen gezorgd met een herkenbaar karakter. Tegelijkertijd moet de klas ook een uitdagende sfeer bieden. Daar ligt de moeilijkheidsgraad voor de projectinrichter en tegelijkertijd is dat natuurlijk een mooie uitdaging. Ook de aula en de entree hebben we voor dit project mogen inrichten. Ons uitgangspunt was om de aula rust en herkenning uit te laten stralen, waar veiligheid en geborgenheid centraal stond. Het is belangrijk om het laagdrempelig te houden: de leerlingen (en de ouders/verzorgende) moeten het gevoel krijgen dat ze welkom zijn. Daarnaast zijn goede directieplekken een pré om de school goed te kunnen leiden. Ook dit hebben wij georganiseerd.

Ervaring
Doordat wij al jaren meedraaien met projecten in de onderwijssector, kunnen wij snel en overzichtelijk schakelen. Voor elk soort onderwijs hebben wij een ruime collectie samengesteld, zodat we alle wensen kunnen vertalen in het juiste product. Bij Bapri draait het om kennis en vakmanschap, hetgeen wij graag delen. Ben je benieuwd naar onze expertise? Neem gerust contact met ons op.

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.