Hero main

Onderwijs

Goed experiment: zit-sta werkplekken voor in het onderwijs!

Op een basisschool in Leiden wordt een uniek experiment gehouden. Alle kinderen en de lerares hebben tafels waaraan ze kunnen staan. Wij schreven al eerder dat een doordachte projectinrichting kan bijdragen aan het ontwikkelen van leerlingen in het onderwijs en dat zitten het nieuwe roken is!

Leyden Academy on Vitality and Ageing
Het is mooi om te lezen dat de school de uitdaging aanneemt en in samenwerking met het Leyden Academy on Vitality and Ageing onderzoeken of het de leerresultaten positief beïnvloedt. De onderzoekers hopen via de leerlingen die mee doen aan het project te ontdekken welke gevolgen het heeft als het zitgedrag van de kinderen wordt doorbroken. Onbewust leren kinderen dat zitten de norm is. Zo is de schoolklas vandaag de dag ook ingericht. Deze norm willen zij veranderen. Eigenlijk is het heel simpel; wanneer kinderen op school het langste gedeelte van de dag zitten en minder buitenspelen, komen kinderen thuis ook minder in actie. En dat is uiteraard niet goed voor onze gezondheid. Wanneer je veel zit en weinig beweegt is de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas veel groter.

2019
Eind 2019 zijn de resultaten bekend. Wij denken dat hierna het traditionele schoolmeubilair passé is. Dit komt mede omdat scholen ook heel erg bezig zijn met de gezondheid en daar sluiten zit-sta plekken bij aan. Toch heeft het meer tijd nodig om dit toe te kunnen passen, dit komt omdat de prijs wat hoger ligt dan het traditionele schoolmeubilair. Wij verwachten over enkele jaren dat er meer zit-sta werkplekken worden toegepast op scholen.

Vooruit lopen
Wil je vooruit lopen met je school? En wil je nu al zit-sta werkplekken toepassen? Neem gerust eens contact met ons op en we kunnen de mogelijkheden voor jullie organisatie bekijken. Laat je verrassen door ons enthousiaste team met ruime kennis van schoolmeubilair en projectinrichting.

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.