Hero main

Zorg

Goede zorg kan betere zorg worden door de juiste woon- en leefomgeving!

Goede zorg kan betere zorg worden door de juiste woon- en leefomgeving! Specifieke zorginrichting vraagt om specialisme. Bapri heeft daarom specialisten rondlopen die gepokt en gemazeld zijn op het gebied van zorginterieur.

Vroeger
We kennen de foto’s nog wel van vroeger waar ziekenzaaltjes met witte muren, witte lakens en witte stalen bedden geen uitzondering waren. Die foto’s ogen altijd koel, kil en zakelijk. In Nederland kun je, geheel terecht overigens, deze zaaltjes niet of nauwelijks vinden. Want we weten inmiddels hoezeer een prettig omgeving bijdraagt aan het herstel of welbevinden van de cliënten en patiënten.

De (gezamenlijke) huiskamers, slaapkamers of bijvoorbeeld de wachtkamers zijn vandaag de dag veel sfeervoller ingericht. Uiteraard rekening houdend met de situatie, want goede zorg en een goed interieur moeten elkaar versterken!

Trends
Kijk maar eens naar de opkomst van vernieuwende zorgconcepten voor bijvoorbeeld de ouderenzorg. Een trend op dit moment is dat kleinschalige instelling meer op een gewoon woonhuis lijkt dan op een zorginstelling. Maar hierbij moet een kanttekening gemaakt worden: ook al lijkt het op een gewoon woonhuis, de meubels die er in komen te staan moeten natuurlijk wel van projectkwaliteit zijn. Interieur en zorg dat is intensief zoeken naar balansen. De balans tussen wat patiënten en cliënten enerzijds en wat het verpleegkundig personeel nodig heeft anderzijds. Dit moet een match zijn tussen mooie meubels en de functionaliteit.

Tevreden
In een aangename omgeving herstellen patiënten sneller en zijn bewoners meer tevreden. Dat aangename zit in doordachte details. Dit kunnen materialen, kleuren en lichtgebruik zijn. Dat zijn elementen waar Bapri ook meeneemt in haar advies. Goede zorg kan betere zorg worden door de juiste woon- en leefomgeving. Zo kan een doordacht interieurplan een vernieuwend zorgconcept naar een hoger niveau brengen, onderscheid creëren en de familie blij maken en rust geven. Niet geheel onbelangrijk in deze tijden waar marktwerking in de zorg de overhand hebben. Het is zelfs essentieel!

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.