Hero main

Onderwijs

Nieuw inrichtingsconcept nodig? Bapri helpt u graag.

Voor organisaties die een nieuwe richting op willen betekent het vaak dat de uitstraling van de organisatie moet veranderen. Bapri kan hiervoor een interieurontwerp maken waarin de gewenste belevingswaarde en de identiteit tot uiting komt.

Waarom een nieuw inrichtingsconcept?
De reden waarom organisaties een nieuw inrichtingsconcept willen is verschillend. Zo kan het zijn dat de organisatie gaat veranderen van dienstverlening of dat het huidige inrichtingsconcept achterhaald is. Een inrichtingsconcept wordt ook weleens een huisvestingsconcept genoemd. 

Samenhangend inrichtingsconcept maakt het verschil
Een goed voorbeeld is een school die wij hebben ingericht. De school was net gefuseerd en had heel veel oud meubilair staan. Bovendien gingen ze renoveren, wat een goede aanleiding was om een nieuw inrichtingsconcept te creëren. De renovatie kon de school dus combineren met een totaal nieuw inrichtingsconcept. Het paste allemaal. De school ademt heel veel rust uit.

In dit geval is het een goed idee geweest om te renoveren in plaats van nieuw te bouwen. Zo hebben nieuwe scholen vaak een centrale hal met een grote trap waaromheen domeinen liggen. Dat kan heel onrustig zijn. Omdat het gerenoveerde gebouw éénlaags geschakeld is hebben de verschillende groepen een eigen compartiment en dat werkt heel goed. Zo hebben we veel positieve reacties gehoord dat ouders het concept met een onder-, midden- en bovenbouw heel prettig vinden. Doordat er niet verbouwd hoefde te worden leverde dat mogelijkheden op om meer kwaliteit in het bestaande gebouw te stoppen.

Het proces
Een samenhangend inrichtingsconcept is een leuk proces. Dit begint natuurlijk bij de organisatie zelf: daar moet een team bij elkaar komen om te onderhandelen welke richting ze op willen met de communicatie en inrichting. Later komen daar adviesorganen bij zoals Bapri. Onze interieurdesigner werkt diverse scenario’s uit op basis van gesprekken die er gevoerd zijn. Dat is de basis om een perfect samenhangend inrichtingsconcept te maken.

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.