Hero main

Kantoor

Wat is hacktiveren precies en hoe maak je dat makkelijk?

Hacken wordt vaak als iets illegaals gezien. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Hacken kan juist ook processen veranderen en resultaten mogelijk maken die ver boven de oorspronkelijke verwachting liggen. Hacktiveren is een probate en systematische methode om medewerkers met bijzondere vaardigheden de best mogelijke speelruimte voor ontwikkeling te bieden.

Hoe maak je hacktiveren makkelijk?
In Sedus Insights hebben wij een aantal handige tips gelezen om het hacktiveren zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt hieronder lezen hoe flexibele kantoorinrichtingen dagelijks het hoofd bieden aan veranderende ruimtebehoeften, om snel en efficiënt de verschillende behoeften van individuen en teams te voldoen.

Waarom hacktiveren?
Hacktivate uw ruimten, want:

 1. Het gaat om de gemeenschapszin
 2. Het gaat met participatie
 3. Het gaat met binding
 4. Het gaat met verantwoording

Door te hacktiveren zien de medewerkers werkruimten als vrije ruimten, die iedereen gebruikt geheel volgens de zin van de “drie M’s “.

 1. Mij persoonlijk
 2. Mijn team
 3. Mijn onderneming

De voordelen
De voordelen voor het individu en voor de onderneming zijn voor de hand liggend. Het participeren en flexibel maken kan hacktiviteiten stimuleren heeft zowel betrekking op het werkgebied als op tijdmodellen en werkmodellen. Dat betreft uiteraard bedrijfsmatige aspecten, maar ook sociale aspecten binnen en buiten de onderneming. Dit omdat de grenzen tussen leven en werken nog al eens vervagen. Op het moment dat medewerkers de werkomgeving gaan veranderen, inrichten en meubels opnieuw gebruiken, zijn ze bezig met hun ruimte, verlenen die een persoonlijke stempel en zien ze het als een vrije ruimte. Zo ontstaan ruimten met een karakter.

Tips die van pas kunnen komen

 1. Flexibele en mobiele meubels passen zich aan.
  Voor een creatieve samenwerking en voor bijvoorbeeld workshops zijn meubels nodig die snel op veranderende eisen kunnen reageren. Mobiele en flexibele meubels kunnen zich aanpassen en in hoogte verstelbare werkoppervlakken brengen een team niet alleen optisch op een en hetzelfde niveau. Wisten jullie trouwens dat ook formele bijeenkomsten of vergaderingen een positieve ervaring kan worden wanneer de deelnemers tussendoor opstaan en veranderen van positie.
 2. Zorg voor nieuwe ideeën met informele werkzones met verticale vlakken
  Meestal ontstaan de beste ideeën en plannen in een ongedwongen bijeenkomst. Dit wordt meestal niet gestuurd en is toevallig. Maar de inrichting van informele zones kan dergelijke processen zeer zeker versnellen. Het profiel moet door de medewerkers eenvoudig te veranderen zijn. Organische vormen bakenen zich af van formele zones, mobiele verticale vlakken, waarop men iets kan schrijven of vastprikken wat het creatieve proces ondersteund.
 3. Snelle omschakeling vereist van concentratie naar communicatie
  De zichtbaarheid en transparantie van werkzones kunnen door verticale elementen die makkelijk van positie kunnen veranderen steeds weer opnieuw worden gedefineerd. Met slimme accessoires kunnen eenpersoons- en teamwerkplaatsen worden aangeduid.
 4. Persoonlijke accessoires maken de werkplek mooier
  Inrichtingen kunnen worden aangevuld met sympathieke en nuttige accessoires. Zo kunnen bijvoorbeeld pennenhouders, magneten en opbergsystemen de werkplek geriefelijker en persoonlijker maken.

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.