Hero main

Kantoor

Wat is ‘smart working’ precies en hoe kun je dat makkelijk realiseren?

Met smart working bedoelen we alles wat medewerkers en bedrijven doen om hun wendbaarheid groter te laten worden. Dit doen bedrijven en organisaties door te blijven leren en zich constant aan te blijven passen aan technologische ontwikkelingen. Wij geven je hier tips hoe kantoorinrichtingen op een snelle en flexibele manier aangepast kunnen worden aan de ruimtelijke en functionele eisen van zelfstandig werken of teamwork.

Kantoorinrichting
Om goed samen te kunnen werken met meerdere generaties kan kantoorinrichting van doorslaggevend belang zijn. De kantoorinrichting moet voor alle medewerkers goed passen. Er moet dus met iedereen rekening gehouden worden. Feit is dat de leeftijd van het personeel stijgt en dat jonge medewerkers steeds meer zitten. Omdat zitten niet goed voor de gezondheid is, moet er een manier gevonden worden om er voor te zorgen dat er een actievere werkwijze wordt gecreëerd. Moderne werkomgevingen kunnen er voor zorgen dat er spontaan wordt samengewerkt, dat werknemers kunnen uitrusten en dat er ruimtes zijn waar men geconcentreerd kan werken.

Tip 1: Het verbeteren van ruimtelijke akoestiek met meubilair
Des te ouder we worden, des te minder hoge tonen het menselijk oor aan kan. Het is natuurlijk van groot belang dat de gesprekspartner wordt verstaan, zonder de ander te storen. In met name bij kantoorlandschappen die open zijn is dat een belangrijk aspect voor een goede samenwerking. Met akoestische afschermelementen en scheidingswanden kunnen gehele ruimtes effectief worden veranderd in feelgoodoases.

Tip 2: Creëer ruimtes waar men geconcentreerd kan werken
Unieke en speciale werkomgevingen en meubileringen creëren ruimtes, die zowel akoestisch als optisch zeer geschikt zijn om geconcentreerd te werken. Denk bijvoorbeeld eens aan een bibliotheek: daar passen bezoekers hun gedrag intuïtief en adequaat op aan. Uit actuele onderzoeken vinden met name medewerkers die jong zijn het lastig om zich langere tijd op één ding te focussen. In ruimtes die er ‘uitzien’ als concentratie, wordt efficiënter en met minder onderbrekingen gewerkt.

Tip 3: Ondersteun smart working met techniek
De medewerkers die al langer aan een eigen bureautafel hebben gewerkt, zijn niet gewend aan nieuwe concepten zoals smart working. In het niet-territoriale kantoor staan ze iedere dag voor een uitdaging om een vrije werkplek te vinden. Met bepaalde apps kunnen medewerkers (en met name degenen die niet aan flexibele werkplekken gewend zijn) snel een vrije plek vinden. Dankzij de eenvoudige techniek van een app worden de nieuwe werkomgevingen duidelijk sneller en bereidwilliger.

Tip 4: Het aanbieden van zitmeubilair dat voor alle medewerkers geschikt is
Ook om zitgewoontes te verbeteren in de werkomgeving, is er voor ieder doel en iedere activiteit een inrichting die passend is. Wanneer werkomgevingen met het oog op hun functie correct worden ingericht, worden ze ook door de medewerkers geaccepteerd. Het constant veranderen van houding draagt eraan bij dat er vitaler en gezonder wordt gewerkt. Jammer is dat op dit moment nog steeds veel werkende mensen de dag doorkomen door te zitten. In sommige gevallen is dat helaas niet te voorkomen. Dat vraagt om bureaustoelen die ergonomisch zijn en die het veranderen van houding mogelijk maakt en stimuleert. Wij hebben hier verschillende oplossingen voor.

Bron: sedus insights

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.