Hero main

Kantoor

Zitten is het nieuwe roken: de hele dag zitten is slecht voor de gezondheid!

Zitten is het nieuwe roken: de hele dag zitten is slecht voor de gezondheid. Dat het inrichten en onderhouden van een goed kantoor als werkomgeving meer is dan alleen het leveren van meubels, weten wij van Bapri B.V. als geen ander. Wij geven je hieronder wat tips en signaleren de trends.

Een belangrijke trend is dat de crisis helemaal voorbij lijkt te zijn in Nederland. Dat betekent dat bedrijven de achterstand die ze hebben opgelopen bij hun kantoorinrichting weer kunnen inhalen. Dit investeren in een update van hun interieur. Daarbij komen een aantal aspecten aan de orde. Zo is ergonomie natuurlijk van groot belang. Zitten is het nieuwe roken is een veel gehoorde constatering. De hele dag in 90 graden houding zitting is niet goed voor je gezondheid. Vandaar dat we onder meer zit-sta werkplekken hebben, met daarbij goede monitorarmen en goede bureaustoelen.

Gezondheid
Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s, blijkt uit een onderzoek van University Of Leicester onder bijna 800.000 personen. Degenen die dagelijks het langst zaten hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

Volgens een andere studie, verschenen in het British Medical Journal kun je twee jaar aan je leven toevoegen alleen al door minder dan drie uur per dag op je kont te zitten. Dit is met een kantoorbaan niet eenvoudig, dus denk creatief. Je hoeft niet gelijk elke dag te gaan sporten (al helpt het als je niet elke avond voor de tv hangt), je last gewoon bij de juiste gelegenheden een staand moment in en verkort zo ‘non-actief’ je zit-tijd.

Uitstraling
Een andere trend die speelt in de projectinrichting is de uitstraling. Voorheen was het in veel bedrijfstakken het kantoor de sluitpost van de begroting. Buiten werd het geld verdiend. In navolging van veel IT-bedrijven gaan bedrijven hun inrichting afstemmen op hun corporate identity en meer oog voor hun werknemers. Dat hoeven ze natuurlijk niet helemaal zelf te verzinnen, want onze eigen interieurdesigner kan de klanten helpen bij het samenstellen van een totaalinrichting.

 

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.