Hero main

Kantoor

Zo kun je samenwerking tussen meerdere generaties stimuleren.

Vorige week schreven wij een blog over de kansen voor bedrijven die te maken hebben met meerdere generaties. Daarin vertelden we onder andere dat in de huidige kantoorwereld we soms wel te maken hebben met vier verschillende generaties. In dit blog gaan we dieper op de materie in en beantwoorden we de volgende vraag:

Welke aspecten vragen om speciale aandacht bij het vormgeven van de werkomgeving om de samenwerking tussen verschillende leeftijdsgroepen te stimuleren?

1. Alle generaties integreren en gezamenlijk beslissen over de vormgeving
In de ruimtes waarin de werknemers werken moeten zij zich thuis voelen. Zij moeten zich met de omgeving kunnen identificeren en zich daar uiteraard goed bij voelen. Dit kan door kantoren zelf opnieuw te vormgeven en in te richten. Zo kan het voorzien van tafels met wielen de flexibiliteit vergroten en kan een nieuwe laag verf de muren een andere dimensie geven.

2. Aanbod en ruimtes voor verschillende behoeften creëren.
Het gaat vooral om het creëren van zones die de communicatie bevorderen en ervoor zorgen dat mensen spontaan met elkaar in gesprek gaan. Dit noemen we Smart working (of work smart).  Zo worden er communicatieroutes verkort en de innovatiekracht binnen organisaties aanzienlijk verhoogd. De samenwerkingszones worden aangevuld met zones die wat rustiger zijn (deze noemen we de silent zones). Hier kan men zich terugtrekken en geconcentreerd werken.

Swisscom
Een goed voorbeeld waar de methode van work smart generaties verbindt is Swisscom. Dit is een Zwitsers telecombedrijf in Ittingen (vlakbij de hoofdstad Bern). Binnen die organisatie hebben zij drie werkterreinen definieerd: Work Smart als inhoud van Swisscom, Product and Service Innovation en Work Smart Coaching. Op deze drie terreinen is er telkens een verantwoordelijke piloot en co-piloot. Al sinds 2010 hebben ze dit bij Swisscom geïntroduceerd. Deze communicatieoplossing die alle mensen verbindt is de motor achter de culturele omslag. Meer hierover kun je lezen in Sedus Insights. 

Kunnen we u helpen met uw projectinrichting?
Bel ons op 078-3031333 of laat ons u bellen:

Tags

Categorieen

Wist u dat?

Onze partner Bano Zorgbadkamers een doordacht badkamerconcept heeft voor de zorg? Bekijk www.banobadkamers.nl

Kees verhoef

Algemeen Directeur

Bel 0184 - 415577 of
Stuur mij een email

Laatste blog posts

Ontvang onze tips voor een geweldige werkomgeving.